ESSENCE YLANG-YLANG Z KOMOR Čerstvé květy Ylang-Ylang, které se pěstují na souostroví Comoro, se destilují s vodní párou a získávají esenci, která se používá ke složení mnoha vůní v parfumerii. Ylang-ylang dokonale doplňuje různé květinové tóny a dodává kompozici eleganci, objem a originalitu. PODSTATA EGYPTSKÉHO KMIMU Kmín je aromatická rostlina pocházející z Nilu a nyní se pěstuje v oblasti Středomoří a na Středním východě. Jeho semeno je jedním z nejstarších známých koření, používané jako koření již od starověku v kuchyni středomořských zemí. Kmínová esence, získaná parní destilací, se používá v parfumerii. Jeho velmi charakteristická vůně, užívaná v minimálních dávkách, je hřejivá, kořenitá, lehce živočišná a podobná anýzu. PODSTATA INDONÉSKÉHO PAČULIPačuli je rostlina původem z Indonésie a Malajsie. Nepostradatelný v paletě parfumérů, jeho esence je destilována parou ze sušených listů. Používá se v chyprových, dřevitých a orientálních vůních.